úterý 26. srpna 2014

Výročí 10 let od úmrtí zpěvačky Laury Branigan 2004 - 2014


Prolog
Milí fanoušci a milé fanynky zpěvačky Laury Branigan,
letos 26.08.2014 uplynulo rovných deset let od jejího úmrtí. Zůstalo tu po ní spoustu věcí. Její písničky, které pro nás stvořila, pro nás fanoušky, které měla velmi ráda. Všimnout si toho můžete na spoustu jejích vystoupení.

Vzpomínky pomocí písniček
Avšak její nejznámější písničkou byla a bude píseň Self control, kterou nazpívala v roce 1984 a tudíž i ona má v letošním roce výročí. Dále si na ní budeme moci vzpomenout písničkou Gloria, se kterou se představila už v roce 1982. Své fanoušky přímo nadchla a překvapila písničkou The Power of Love, kterou představila v roce 1987. Ve stejném roce, 1987, přišla písnička Forever young, která obsahovala krásnou hudbu a opět jsme mohli Lauru o to více milovat, její písničky se nám budou líbit do dnes. V devadesátých letech se styl hudby začal měnit. Přicházel rap a postupné zdokonalování a zrychlení hudby. Laura však zůstávala stále u svého stylu a přinesla nám další krásné písničky -Smoke screen, Unison, Bad Attitude, Reverse Psychology, Turn the beat around, Let me in, Love Your Girl...
Self control 1984
 

Over love 1987

Smoke screen 1990
 

Reverse psychology 1990

Turn the beat around 1990

Unison 1990

Připomenutí jejího díla
V roce 1982 Laura Branigan vydává své první album pod názvem Branigan. To obsahuje celkem devět písní (Gloria, All Night with Me, Living a Lie...). O rok později následuje jeho pokračování Branigan 2. To obsahuje stejný počet písní a obsahuje písničku Solitaire, která má francouzský původ. O další rok později, roku 1984, vychází album Self control, které je pojmenováno po stejnojmené písničce. Ta obdržela toho roku velkou přízeň a objevila se na čtvrtém míste Billboard Hot 100! V roce 1985 vydává další album Hold me, to je opět pojmenováno po stejnojmené písničce. V roce 1986 si Laura dopřávala odpočinek, ale v roce 1987 vydala další album, které obsahuje hned několik skvělých písní (Over love, Shadow of love, Spirit of love...). Další album bylo vydáno až v roce 1990. Nese název zpěvaččinýho jména, tudíž Laura Branigan. Album opět obsahuje několik vynikajicích písní. Další a zároveň poslední album nese jméno Over my heart, které bylo vydáno v roce 1993 a je pojmenováno po písničce Over my heart, která se v albu nachází.

Krásná Laura Branigan


     
  

Konec
Laura Branigan pobývá většinu času na svém zámečku v East Quogue. Zde i  26.08.2004 umírá ve spánku. Její popel byl rozptýlen na Long Island Sound. 

http://www.laurabraniganonline.com/main/sol12hl.php

Vzpomínání
Zpevačku si můžeme každým rokem připomenout na akci Spirit of love, kde jsou vystaveny veškeré její věci, spuštěny její písničky a projížďka na lodi na místě, kde byl rozptýlen její popel. Tato akce se koná každé léto na Long Island v New Yorku. 

 Zapalme všichni k vyročí jednu 
svíčku pro Lauru Branigan.

Žádné komentáře:

Okomentovat